Novice

TEČAJ ZA VHF GMDSS, oktober 2023

Obveščamo vas, da v Brodarskem društvu Ranca Ptuj, organiziramo tečaj za izpit VHF GMDSS, v petek 20.10.2023 ob 16.00 uri v učilnici gasilskega doma PGD Ptuj, Natašina pot 1.

Potekal en dan v trajanju 5-6 ur, sledile bodo še ene priprave na izpit in seveda, kot utečen način našega dela, individualno učenje z inštrukcijami na daljavo, od predavanja do izpita.

Izpit bo po določitvi Uprave RS za Pomorstvo (ponavadi je ob petkih popoldan) v Kopru (odvisno od zasedenosti izpitne komisije).

Za tečajnike je že pripravljena literatura, dodatno učno gradivo, pripomočki za simulator in učna vprašanja z odgovori za izpit.

Tečaja se lahko udeležijo le kandidati, ki so izvedli predhodno prijavo!

Vašo prijavo in morebitna vprašanja posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Več podrobnih informacij najdete TUKAJ.

Kozičasti verižni žerjav

Na delovni akciji 27. 4. 2023 smo člani motonavtične sekcije sestavili in preiskusili delovanje novega kozičastega verižnega žerjava. Nova pridobitev nam bo olajšala manipulacijo z plovili pri rednem vzdrževanju društvenih plovil in plovil članov društva. Pobudo za izdelavo žerjava je v letu 2022  podal vodja motonavtične sekcije Darko Skok, samo izvedbo izdelave pa je koordiniral gospodar društva Jože Pfeifer.

Zbor članov Brodarskega društva Ranca Ptuj ob 50. letnici delovanja

V prostorih gostišča Gastro na Ptuju so 10. marca pripravili zbor članov Brodarskega društva Ranca Ptuj ob 50. letnici delovanja. Na zboru so bila podana poročila za leto 2022, predstavili so plane za leto 2023, imenovali so častne člane društva, novo vodstvo in predstavili so dogodke, ki jih bodo pripravili v jubilejnem letu. Častni člani Brodarskega društva Ranca Ptuj so postali Roman Zavec, Darko Skok, Jože Pfeifer in Zdenko Medved.
Brodarsko društvo Ranca Ptuj praznuje letos jubilejno obletnico 50 let. 14. januarja 1973 je bil prvi ustanovni zbor članov, kjer so ustanovili Brodarsko društvo Ranca Ptuj. 7. marca istega leta je bilo društvo tudi uradno registrirano. V vseh teh petdesetih letih je društvo skrbelo za varno plovbo na reki Dravi in ptujskem jezeru, organiziralo številne športne dogodke in tekmovanja, istočasno vzdrževalo ter skrbelo za okolico in vodno površino ptujskega jezera, organiziralo številna rekreacijska in družabna srečanja itd ...

 

29. rancarija

Brodarsko društvo Ranca Ptuj vsako leto na Ptujskem jezeru organizira tradicionalno Rancarijo. Letošnja je bila že 29. po vrsti. Ekipe so veslale v tradicionalnih dravskih čolnih, rancah.Uradno sta jo otvorili ekipi BD Ranca Ptuj in Mestne občine Ptuj.