Novice

Ekipno DP v jadranju razred Optimist 2024

 V dneh od 17. do 19. maja 2024 bo na Ptujskem jezeru v organizaciji BD Ranca Ptuj organizirano Odprto ekipno državno prvenstvo v jadranju razreda Optimist.

Več o regati:

- Oglasna deska

- Razpis

- Prijavnica

 

- REZULTATI 

Slavnostna akademija ob 50. obletnici Brodarskega društva Ranca Ptuj

V soboto, 2. decembra, je na Ptujskem gradu potekala slavnostna akademija ob 50. obletnici delovanja Brodarskega društva Ranca Ptuj. Dogodek je bil izjemen trenutek v zgodovini društva, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in prispevkom k razvoju vodnih športov in plovbe v Sloveniji.

Zbrane je na začetku pozdravil predsednik Brodarskega društva Ranca Ptuj, Emil Mesarič, ki je v svojem nagovoru delil zbranim ponos ob dosežkih društva in se zahvalil vsem, ki so prispevali k uspešnemu delovanju.

Zajadraj z nami

PRIDRUŽITE SE NAM IN ZAJADRAJTE Z NAMI

Otroke od 8 do 12 let vabimo ob torkih in četrtkih, da zajadrajo z nami. 

 Jadranje se odvija od 16. do 18. ure.

 

 VSE DODATNE INFORMACIJE:

- Uroš: 051 398 867

- Matej: 041 322 276

Kozičasti verižni žerjav

Na delovni akciji 27. 4. 2023 smo člani motonavtične sekcije sestavili in preiskusili delovanje novega kozičastega verižnega žerjava. Nova pridobitev nam bo olajšala manipulacijo z plovili pri rednem vzdrževanju društvenih plovil in plovil članov društva. Pobudo za izdelavo žerjava je v letu 2022  podal vodja motonavtične sekcije Darko Skok, samo izvedbo izdelave pa je koordiniral gospodar društva Jože Pfeifer.

Zbor članov Brodarskega društva Ranca Ptuj ob 50. letnici delovanja

V prostorih gostišča Gastro na Ptuju so 10. marca pripravili zbor članov Brodarskega društva Ranca Ptuj ob 50. letnici delovanja. Na zboru so bila podana poročila za leto 2022, predstavili so plane za leto 2023, imenovali so častne člane društva, novo vodstvo in predstavili so dogodke, ki jih bodo pripravili v jubilejnem letu. Častni člani Brodarskega društva Ranca Ptuj so postali Roman Zavec, Darko Skok, Jože Pfeifer in Zdenko Medved.
Brodarsko društvo Ranca Ptuj praznuje letos jubilejno obletnico 50 let. 14. januarja 1973 je bil prvi ustanovni zbor članov, kjer so ustanovili Brodarsko društvo Ranca Ptuj. 7. marca istega leta je bilo društvo tudi uradno registrirano. V vseh teh petdesetih letih je društvo skrbelo za varno plovbo na reki Dravi in ptujskem jezeru, organiziralo številne športne dogodke in tekmovanja, istočasno vzdrževalo ter skrbelo za okolico in vodno površino ptujskega jezera, organiziralo številna rekreacijska in družabna srečanja itd ...

 

29. rancarija

Brodarsko društvo Ranca Ptuj vsako leto na Ptujskem jezeru organizira tradicionalno Rancarijo. Letošnja je bila že 29. po vrsti. Ekipe so veslale v tradicionalnih dravskih čolnih, rancah.Uradno sta jo otvorili ekipi BD Ranca Ptuj in Mestne občine Ptuj.