Novice

Slavnostna akademija ob 50. obletnici Brodarskega društva Ranca Ptuj

Slavnostna akademija ob 50. obletnici Brodarskega društva Ranca Ptuj

V soboto, 2. decembra, je na Ptujskem gradu potekala slavnostna akademija ob 50. obletnici delovanja Brodarskega društva Ranca Ptuj. Dogodek je bil izjemen trenutek v zgodovini društva, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in prispevkom k razvoju vodnih športov in plovbe v Sloveniji.

Zbrane je na začetku pozdravil predsednik Brodarskega društva Ranca Ptuj, Emil Mesarič, ki je v svojem nagovoru delil zbranim ponos ob dosežkih društva in se zahvalil vsem, ki so prispevali k uspešnemu delovanju.

Županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, je v svojem nagovoru poudarila pomembnost društva za lokalno skupnost, ter mu izročila statuo Mestne občine Ptuj, kot priznanje za izjemne dosežke v petdesetih letih delovanja.

Občina Markovci je bila predstavljena s strani župana Milana Gabrovca, ki je izrazil podporo društvu in se zahvalil za njegovo vlogo pri spodbujanju plovbe v tem delu Slovenije.

Generalna sekretarka Jadralne zveze Slovenije, Eldina Domazet, je izrazila ponos nad dosežki društva in poudarila sodelovanje, ki je ključno za napredek in promocijo jadranja na celini in na morju.

Direktor Uprave Republike Slovenije za pomorstvo, Jadran Klinec, je izrazil svoje spoštovanje do 50 letnega delovanja društva in poudaril njegovo pomembno vlogo in dobro sodelovanje, predvsem pri izobraževanju in promociji vodnih športov in pomorstva v regiji.

Osrednji del akademije je bil namenjen predstavitvi zbornika ob jubileju društva. Zbornik, ki ga je zbranim predstavil član uredniškega odbora in avtor Darko Skok, obsega 240 strani in okrog 400 fotografij, ter predstavlja dragocen dokument zgodovine društva.

Posebno zahvalo so namenili sedemnajstim posameznikom, ki so s svojim trudom, predanostjo in entuziazmom prispevali k uspehu Brodarskega društva Ranca Ptuj.

V kulturnem programu so nastopili člani Moškega pevskega zbora KD Rogoznica in instrumentalistki Glasbene šole Karol Pahor Ptuj, ki so s svojimi nastopi dodali pridih umetniškega izraza in vzdušja slavnostnemu dogodku.

Ob petdeseti obletnici Brodarskega društva Ranca Ptuj je bil večer poln čustev, ponosa in spominov ter je nedvomno okrepil povezanost med člani društva in celotno skupnostjo.

FOTOGALERIJA